Tobego

Na Suriname zetten wij koers naar Tobego! Welcome in the Carib! Reis je mee? Tussen 14 januari tot 1 februari 2022.

Tobego hoort bij Trinidad en andersom maar alhoewel de twee eilanden die tot dezelfde natie ‘T&T’ behoren, vraag je je af of ze wel uit dezelfde stam geboren zijn. Allebei hebben ze spectaculaire regenwouden, watervallen, savannes, koraalriffen en stranden die tot de mooiste van de regio behoren, maar ook een karakter en geschiedenis die mijlenver van elkaar verschillen.

Wij zullen ons dan ook voornamelijk op Tobego richten, alsnog een kleine uitleg over de beiden eilanden.

Trinidad is de grootste van de twee, een kosmopolitische oase van Creoolse cultuur en de geboorteplaats van de limbo dans en de steeldrum, het enige akoestische instrument dat in de 20e eeuw is uitgevonden. Het eiland is een plek die bruist van de handel en commercie, met grote voorraden gas en olie die het land tot een van de rijkste maakt in de Cariben. In Port of Spain, ‘s werelds enige hoofdstad die naar een land is vernoemd, verdringen bazaars zich onder moderne wolkenkrabbers en delen moskeeën de skyline met kathedralen. Hier is het toerisme niet de pijler van de economie: toeristen zijn er bezoekers.

Aan de andere kant heb je het rustgevende eiland van de twee; Tobago. Dat rijk is aan natuurlijke wonderen en de verfijnde stedelijke persoonlijkheid mist van de grote olierijke broer. Hier kun je vakantie vieren op onberispelijke witte zandstranden. Tobago is de thuisbasis van het oudste beschermde regenwoud van het westelijk halfrond en wordt zelfs beschouwd als inspiratie voor Daniel Defoe’s Robinson Crusoe. Vanaf eind februari trekken beide eilanden broederlijk met elkaar op voor The Greatest Show in Earth, het spectaculaire carnaval dat een must see is tijdens je vakantie in Trinidad en Tobago. De viering van geschiedenis, cultuur, mode en kunst smelt samen in een dagenlang feest van sensationele muziek, zoete geluiden van de steeldrum en kleurrijke kostuums.

Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. in het hoogseizoen zijn deze namelijk behoorlijk prijzig en enorm druk. Liever liggen wij voor anker in de talloze baaien, gratis EN veel leuker! Natuurlijk kunnen we met de bijboot ieder moment naar de wal. 

 

* Aangeraden luchthaven(s);  Trinidad, 

* U kunt uw familycruise of dagtrip boeken van ongeveer 14 januari tot 1 februari 2022

* De scheepskas voor deze regio bedraagt €42 pdpp. (baby’s en peuters tot 4 jaar zijn gratis, kleuters en jonge kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting)

Scheepskas is het bedrag per persoon per dag voor o.a. havengelden, diesel, F&B, toeristenbelasting etc. hetgeen u betaalt tijdens de incheck bij het aan boord gaan in plaatselijke valuta.

Maak je niet druk, wees gelukkig

Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top