Sardinie

Ontdek de leukste plekjes in Sardinië! (10 augustus tot 30 augustus 2021)

Met name de westkust van Sardinië is fantastisch om te bewonderen vanaf het water. Talloze prachtige baaien, kraakhelder blauw water om te snorkelen en heerlijk eten in de Sardijnse keuken! Door de liefde voor eten, is de Sardijnse keuken inmiddels wereldberoemd. Langs de kust vind je dan ook vele uitstekende restaurants, sommige zelfs met een of meer prestigieuze Michelinsterren. Net als iedere kustplaats, wordt er uiteraard veel gebruik gemaakt van het lekkers uit de zee, zoals langoesten en tonijn. Verder zijn de gerechten met wild zwijn of speenvarken zeer bekend, evenals de kazen en de onmiskenbare met saffraan bereide pasta van de regio.

Sardinië en haar hotspots

Ook al is Sardinië een relatief klein eiland, er valt genoeg te beleven. Ontdek kleurrijk Bosa! Gekleurde huisjes en fantastische restaurants kenmerken deze heerlijke stad. De stad is gebouwd tegen een heuvel aan de westkust van het eiland. De rivier de Temo stroomt door de stad, waarna deze bij het nabijgelegen Bosa Marina uitmondt in zee. 

Aan culturele hotspots valt er ook genoeg te bewonderen. Bijvoorbeeld op het schiereiland Sinis, dat zich ook aan de westkust van Sardinië bevindt. Deze omgeving is een groot natuurgebied met gevarieerde landschappen met rotsen, groene weides en blauwe lagunes. Tussen deze prachtige omgeving bevinden zich onder andere de ruïnes van Tharros (een opgegraven oude havenstad). Een andere bijzondere opgraving zijn de reuzenbeelden van Mont’e Prama. In 1974 stuitte een boer met zijn ploeg op een steen. Toen hij deze wilde verwijderen zag hij het hoofd van een reuzenbeeld tevoorschijn komen. Het zou meer dan 30 jaar duren voordat de duizenden stukken waarin de beelden waren kapotgeslagen weer als een puzzel aan elkaar konden worden gezet. Een aantal van deze beelden kun je tegenwoordig bekijken in het museum van Cabras.

Lekker snorkelen en duiken? Meer dan voldoende aanbod in de kraakheldere zee rondom Sardinië. Als de weersomstandigheden juist zijn, kan het zijn dat we zelfs helemaal op Isle de San Pietre belanden. Een vulkanisch eiland, met turquoise helder water. Een lust voor het oog, zeker onder water! Het eiland zelf biedt ook voldoende culinaire en historische bezienswaardigheden.

En natuurlijk bezoeken we een van de mooiste stranden die er zijn. Het kleine kustplaatsje Porto Pino is populair vanwege het strand en de duinen. Het zacht glooiende witte fijne zandstrand wordt zeer gewaardeerd door gezinnen met kinderen en een paradijs om te snorkelen en duiken. 

* Aangeraden vliegveld(en); Sardinië Cagliari (CAG) of Olbia (OLB) (heen & terug)

* U kunt uw familiecruise of dagtrip boeken van ongeveer 10 augustus tot 30 augustus 2021

* De scheepskas voor deze regio bedraagt €36 pdpp. (baby’s en peuters tot 4 jaar zijn gratis, kleuters en jonge kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting)

Scheepskas is het bedrag per persoon per dag voor o.a. havengelden, diesel, F&B, toeristenbelasting etc. wat u betaalt tijdens de incheck bij het aan boord gaan in plaatselijke valuta.

 Niet iedereen die ronddwaalt is de weg kwijt

Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top