Ibiza

Oooh we are going to Ibiza! Tenminste een kleine tussenstap op Ibiza, want deze trip staat voornamelijk ik het teken van meezeilen, mijlen maken! Van 11 augustus tot 10 september varen we over het mooie blauw van de Med. 

Meezeilen is een enorm leuke manier om het zeilen onder de knie te krijgen, want waar leer je het beter dan in de praktijk? Juist! 

Niet zo veel ervaring? Geen probleem, want onze comfortabele Catemaran 400 is zelfs single-handed, ofwel de Kapitein kan het alleen af. Natuurlijk wil jij wel vol mee helpen, om de fijne kneepjes van het zeilen te willen leren. Op deze trips is er naast de kapitein altijd nog een tweede zeiler met veel ervaring. Dan gaan we toch de dag en nacht door met een gerust hart. 

Over het algemeen biedt de Middellandse zee, veel zon en een fijne zee bries door je haren! Er zitten wat langere stukken tussen maar de verrassende tussen- en eindbestemmingen zijn deze prachtige oversteken meer dan waard. Eenmaal aangekomen, is het natuurlijk tijd voor een heerlijke duik of even lekker snorkelen in de kristalheldere baaien. Onderweg doen we genoeg leuke plaatsen aan, van schilderachtige vissersdorpen met heerlijke restaurants tot aan verlaten baaien om de BBQ aan te steken.

Meezeilen rond Ibiza; Grote ankerbaaien, ruige kustlijn en levendige havens. 

Meezeilen rond Ibiza en Formentera brengt veel afwisseling tussen prachtige stranden, grote ankerbaaien en gezellige steden met vele bars en restaurants. Het zeilgebied is niet ingewikkeld en flink gevarieerd en er is een ruime keuze tussen natuur en cultuur. 

Ibiza

Ibiza biedt naast mooie witte stranden een exorbitant uitgaansleven. Het eiland is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen. Langs d kust vinden we legio prachtige baaien met witte zandstranden tussen hoge rotspartijen. Dit zijn beschutte ankerplaatsen om de nacht door te brengen of juist een prachtige lunchstop. 

Formentera

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Dit kleine eiland met haar talrijke lange stranden en verlaten baaien ligt op twee uur zeilen van Ibiza. Een waar paradijs met een rijke vegatatie aan dennenbomen en palmen. Op het eiland heerst een rustige en relaxte sfeer. 

Ideale zeilwind

De Balearen hebben een typisch Middellands Zee klimaat. Het weer is vergelijkbaar met Griekenland en Turkije, net zo warm en zonnig en de zeilomstandigheden zijn ideaal te noemen. Onderweg is er vaak voldoende tijd om te ankeren en te genieten van lekker zwemmen en snorkelen in helder blauw water.  

Dit is een zeilvakantie waarin we zo weinig mogelijk in jachthavens overnachten. in het hoogseizoen zijn deze namelijk behoorlijk prijzig en enorm druk. Liever liggen wij voor anker in de talloze baaien, gratis EN veel leuker! Natuurlijk kunnen we met de bijboot ieder moment naar de wal. 

* Aangeraden luchthaven(s);   Ibiza.

* U kunt u hier op geven voor een meezeil – ervaring, van ongeveer 11 augustus tot 10 september 2021. Liever een paar dagen alleen vakantievieren door middel van een familycruise? Contact ons dan direct voor de mogelijkheden.

* De scheepskas voor deze regio bedraagt €42 pdpp. (baby’s en peuters tot 4 jaar zijn gratis, kleuters en jonge kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting)

Scheepskas is het bedrag per persoon per dag voor o.a. havengelden, diesel, F&B, toeristenbelasting etc. hetgeen u betaalt tijdens de incheck bij het aan boord gaan in plaatselijke valuta.

Zeg ja tegen nieuwe avonturen

Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top