Algarve

De kustlijn van de Algarve is bijna 200 kilometer lang en heel gevarieerd met kleine baaitjes, indrukwekkende kliffen en langgerekte zandstranden. Meegenieten? Van 10 september tot 10 oktober 2021 is je kans!

Op sommige plekken is het water rustig en in het begin ondiep: ideaal met kleine kinderen.

De indrukwekkende rotsstranden van de Algarve zijn al vele malen verkozen tot de mooiste van Europa. Je vindt de steile kliffen en goudgele stranden tussen Faro en de zuidwest-kaap Cabo de Sao Vicente bij Sagres. Ten oosten van Faro zijn de stranden langgerekt, zanderig en vlak. Praia de Faro ligt vlakbij de stad en is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De meeste andere stranden in deze regio liggen op zandeilanden. Ze zijn dan alleen te bereiken met een bootje of loopbrug. Zo’n 60 kilometer langs de kust is hier natuurgebied: het Parque Natural da Ria Formosa. Praia da Ilha do Farol ligt op het gelijknamige eiland Ilha do Farol. In het kleine dorpje Farol staan wat kleine witte huisjes, een enkel restaurant en een hoge vuurtoren. Verder geniet je van rust en uitgestrekte stranden.

De badplaats Albufeira is het populairste vakantieoord van Portugal en ligt in het gelijknamige district. Hier ligt vlakbij onze aankomende trouwlocatie! Uiteraard zullen we in deze dagen niet op 1 plek blijven maar hopelijk de vele kleine baaitjes en vissenhaventjes aandoen. Albufeira is van oorsprong een vissersdorp en tegen de rotskust gebouwd met veelal wit geschilderde huizen. Het mooie zandstrand is vaak bezet door vakantiegangers, maar ook door kleurrijke vissersboten. In het centrum vind je talloze restaurants, terrassen en winkeltjes waar het vaak gezellig is tot in de vroege uurtjes. Albufeira heeft bovendien een mooie jachthaven.

* Aangeraden vliegveld(en); Faro (heen & terug)

* U kunt uw familycruising of dagtrip boeken van ongeveer 10 september tot 10 oktober 2021

* De scheepskas voor deze regio bedraagt €36 pdpp. (baby’s en peuters tot 4 jaar zijn gratis, kleuters en jonge kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting)

Scheepskas is het bedrag per persoon per dag voor o.a. havengelden, diesel, F&B, toeristenbelasting etc. wat u betaalt tijdens de incheck bij het aan boord gaan in plaatselijke valuta.

 A prest inimiga da perfeio (haast is de vijand van perfectie)

 

Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top