12/2021 : Boatlife op roze wolken..

12/2021 : Boatlife op roze wolken..

Lang wachten wordt heel goed beloond..

Negen maanden wachten, het is nogal wat! Zeker voor een tweede zwangerschap, want je zou zeggen dat je nu weet hoe het moet. Dan mag het ook wel de helft van de tijd in beslag nemen toch? Guesssss again! Alle cliche’s zijn waar, een tweede zwangerschap is toch weer anders! Op 1 dag na, mogen wij na 9 maanden onze dochter Emily Sade introduceren!! A new crewmmeber has arrived.

Ons hartje is weer gegroeid..’  

“Oef!! Sid, ze komen nu om de 4-5 minuten hoor”. Zeg ik nog napuffend van de vorige wee. Nog geen anderhalf uur geleden kreeg ik de eerste wee, nog netjes om het kwartier. Maar net als mijn vorige bevallingsverhaal, schakelen die helse krampen zich rete snel op. 

Rond half 1 midden in de nacht kloppen we aan bij de receptie van het Hospiten Estepona. Na wat formaliteiten mogen we door naar de eerste hulp. Vanuit mijn beginners- Spaans, begrijp ik dat de verloskundige wilt kijken naar de gang van zaken. “Laat haar geen twee centimeter zeggen, Sid” zeg ik zuchtend. Mijn vorige bevalling had zowel in het begin van de weëen als na twaalf uur nog steeds maar twee centimeter ontsluiting. Traumaatje aan het getal twee over gehouden..

“Cuatro centímetros!” zegt. ze tot mijn grote opluchting! Vervolgens mogen we naar beneden, de bevalkamer in. Bij mijn vorige bevalling geloofde ik heilig dat je lichaam alles zelf aan kan, ofwel medicatie is overbodig. Daar heb ik wel van geleerd, dus dit maal kies ik sneller voor een ruggenprik. Voornamelijk met in mijn achterhoofd dat die wee-storm nog wel eens vijfentwintig uur kan duren(!). 

‘Ha! maar niets geen vijfentwintig uur.. deze bevalling gaat echt een stuk sneller. Om vijf uur in de morgen wordt ons in het Spaans verteld dat over een half uurtje ik mag starten met het echte werk. 

‘Sid, ik weet dat ze net de kamer uit is, en er nog geen half uur voorbij is.. maar haal haar maar hoor. Want volgens mij komt de baby er al aan..’ Mijn gevoel klopte, direct mag ik beginnen met persen. 

Even wordt het spannend want de navelstreng zit om het nekje van onze baby! Maar dankij de ervaren verloskundige wordt er correct en snel gehandeld. Een kwartier later mag ik een ietwat blauw kindje vast houden. Ons kindje! 

‘Felicitaciones… una niña’ zegt de verloskundige blij. 

 

En daar is ze....

Emily Sadé van Leeuwen

Ter wereld gekomen in het Hospiten Estepona Spanje op het nummer van George Michael “A Different corner“. 

12.12.2021 om 05:30uur. Een lang meisje van 53cm en met een keurig gewicht van 3,7kg. 

geboortekaartje

Waarom de naam Emily Sadé?

Dit keer geen vernoeming naar onze familieleden zoals bij Jessie (Jessie is Deens voor Johanna, Sid zijn moeder heet officieel Johanna maar haar roepnaam is Joke. Mijn moeder heet Carla. Jessie haar tweede naam is Carol, wat dus een Engelse variant van Carla is.) maar namen gekozen die wij “gewoon” mooi vinden. 

Geïnspireerd door muziek dit maal.. 

Emily is geïnspireerd op een nummer dat ons de eerste paar keer keihard heeft doen janken! Nu hielp het ook niet dat Sid net zijn ongeluk had gehad en wij beide enorm hoog in emotie zaten. Veel thuis op de bank of in bed hebben gehangen en ongeveer ieder muziekprogramma, van The Voice tot aan Beste Zangers, hebben plat gekeken. Klik hier voor het nummer, gezongen door Emily Sande, maar in Britain Got Talent uitgevoerd met een prachtig emotioneel verhaal.  

Sadé : Een zangeres uit duizenden! maar volledig uit het publiek vervaagd. Na haar huwelijk heeft ze samen met haar man besloten niet meer openbaar te zingen, gekozen voor de liefde.. daarom maakt zij helaas voor haar fans nagenoeg geen nieuwe muziek meer dat neemt niet weg dat haar gemaakte muziek prachtig is. Haar album heb ik grijs gedraaid toen Sid nog in het ziekenhuis las circa 6 jaar geleden. Vooral deze…. 

“..Ga op avontuur maakt niet uit waarheen”

Yes.. ons reisplan gaat WEEEEER veranderen. Dat betekend dat we ook voor de eerste paar jaar van Emily haar leven hopen mooie reisplannen te realiseren. Alles gaat er anders uit zien dan wat we nu doen, maar daarover later meer. 

Trouwens het gaat ons niet om de reis, de locaties, of de manier waarop. Ons doel is om de eerste jonge jaren van onze kinderen, zoveel mogelijk kwaliteit-tijd met ze door te brengen om onze prachtige dochters het gevoel van een veilige haven te geven. Thuis bij papa en mama. Bij Jessie is dat wel aardig gelukt,, na ruim twee jaar op onze Catamaran Lagoon 400.. Emily zal haar eerste tijd op dezelfde manier starten. Maar het gaat dus veranderen… stay tuned… 

"Vragen voor ons? Stel ze gerust."

Deel dit artikel:
Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top