Sint Maarten

Na 4 jaar herbouwen is St Maarten terug! Dit willen wij natuurlijk met onze eigen ogen bekijken, reis je mee? Van 1 februari tot 10 maart 2022 is je kans. 

Een vakantie op Sint Maarten beleef je op het kleinste eiland ter wereld dat in handen is van twee landen. Het noordelijke deel is sinds 1648 in handen van Frankrijk, en staat bekend als Saint-Martin. Het iets kleinere zuidelijke deel is sinds die tijd onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. De Fransen en de Nederlanders wilden in de 17e eeuw allebei aanspraak maken op het Caribische eilandje van slechts 87 vierkante meter. Volgens een lokale legende werd de grens vastgesteld na een wandelwedstrijd tussen een Nederlander en een Fransman.

Je viert dus eigenlijk vakantie in twee ‘landen’, want zowel Sint Maarten als Saint-Martin hebben hun eigen cultuur en identiteit. Sint Maarten is drukker en levendiger, met meer resorts, casino’s, bars en clubs. Saint-Martin is wat slaperiger, met wandelpaden door de wilde natuur, mediterraan aandoende vissersdorpjes en verlaten plekken om te verkennen. Een formele grens is er echter niet en zowel noord als zuid bieden de troeven van een tropisch paradijs in de Cariben. Je kunt genieten van de zon en zee op 37 stranden en je kunt er snorkelen, duiken en zeilen. Ook shopaholics komen aan hun trekken, want Sint Maarten is het enige Caribische eiland waar je taxfree kunt shoppen.

Sint Maarten is een eiland met een dubbele nationaliteit, maar met een veelvoud aan culturele invloeden en verschillende talen. Alleen al in de restaurants vind je Europese, Creoolse, Noord-Amerikaanse, Latijnse en zelfs Afrikaanse smaken terug. Gelukkig kun je overal met je Engels terecht tijdens je vakantie. De enige doem is orkaan Irma, die het grootste deel van Sint Maarten in september 2017 verwoestte. Met man en macht wordt er sindsdien aan de wederopbouw gewerkt. In december 2017 meerden de eerste cruiseschepen aan en in 2018 gingen vele hotels weer open. Sint-Maarten is weer een zonovergoten plek om je stressvolle leventje achter je te laten.

* aangeraden vliegveld(en); Princess Juliana International Airport (SXM), Grenada, St Vincent, St Lucia, Martinique.

* U kunt uw familycruise of dagtrip boeken van ongeveer 1 februari tot 10 maart 2022

* De scheepskas voor deze regio bedraagt €42 pdpp. (baby’s en peuters tot 4 jaar zijn gratis, kleuters en jonge kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting)

Scheepskas is het bedrag per persoon per dag voor o.a. havengelden, diesel, F&B, toeristenbelasting etc. wat u betaalt tijdens de incheck bij het aan boord gaan in plaatselijke valuta.

 

 

 

een reis van 1000km begint met de eerste stap

Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top