Lefkas / Zakynthos

Lefkas / Zakynthos zeilvakantie. Zeil mee van 7 juni tot 1 augustus 2021

Zeilen in Griekenland behoord echt tot een van onze favoriete bestemmingen! Waarom? Veel zon, prachtig water, heerlijk de wind door je haren… Goede koffie in de morgen en een heerlijk Grieks biertje om aan het einde van de dag te proosten! Ofwel het ultieme vakantiegevoel!

Vanuit Lefkas is het niet ver om naar Zakynthos te varen, vandaar dat deze twee opstapplaatsen onder dezelfde noemer hier worden beschreven. 

Over Lefkas 

Lefkas is een bergachtig eiland in de Ionische Zee langs de westkust van Griekenland, hoewel door de goede dijken en pontonbrug het bijna lijkt bij het vaste land te horen. Lefkas is een mooie opstapplaats om vanaf hier prachtige eilanden te bezoeken, denk aan het eiland Kefalonia, Ithaka of Meganisi. Dit zeilgebied is ook zeer geschikt voor de zeezeiler zonder of met weinig ervaring op zeiltochten. Het water is rustig, de bestemmingen zijn goed te bereiken en de omgeving is prachtig.

Lefkas kent zelf ook een aantal stranden, Porto Katsiki is populair. Maar ook Egremni en Gialos Beach zijn erg in trek, en deze laatste twee zijn alleen per boot te bereiken. Wat met de Dali natuurlijk geen enkel probleem is. Naast heerlijk relaxen op de boot, op strand en in het water, zijn er ook talloze dingen te doen of te bezoeken. Want aan cultuursnuiven geen gebrek, Lefkans heeft namelijk nog zo een dertig kapellen en klooster om te bewonderen. Behoefte aan meer sportiviteit? Hike naar Elati, een klim door een fantastisch groene omgeving op ca. 1158 meter hoogte! Of bezoek de waterval van Nidri, de Dimossari Waterval. Genoeg te doen dus! 

Vanaf Lefkas

Zijn er prachtige diverse plaatsen om aan te doen. Naast de bovengenoemde eilanden zijn o.a. ook Corfu, Zakynthos en Paxos leuk om te bezoeken. Overal om Lefkas liggen diverse eilanden, dus we gaan waar de wind ons brengt. Ontelbaar veel gezellige havenplaatsjes voor een borrel, wat shoppen of baaites met maar een restaurant, of soms helemaal verlaten; de ultieme plek voor een BBQ op strand. 

Over Zakynthos

Zakynthos behoort dus o.a. met Lefkas en Kefalonia tot de Ionische Eilanden. Het is het derde eiland in grootte van deze eilandengroep in dit gebied en dus een prima opstapplaats voor een unieke vakantie! 

Zakynthos kenmerkt zichzelf door haar natuur, cultuur en lange stranden. Het water is er kraakhelder en iddylisch azuurblauw, waardoor snorkelen of zelfs duiken een favoriete bezigheid wordt. De natuur van het binnenland, kenmerkt zichzelf door de vele olijfboomgaarden. Ook op dit eiland is er genoeg cultuur te vinden, bezoek bijvoorbeeld de historische kerk St. Dionysos-kerk. 

Vanaf Zakynthos

Zijn er talloze mogelijkheden om naar andere eilanden te varen. Gezamenlijk bekijken we iedere morgen wat de actuele weersomstandigheden zijn, waar de wind heen waait is onze eindbestemming van de dag! Uiteraard is er op deze vakantie genoeg tijd om cultuur te snuiven, leuke activiteiten te doen en heerlijk te ontspannen in de mooiste omgeving

* Aangeraden vliegveld(en); Luchthaven op Lefkas : Preveza, Luchthaven Zakynthos : Zakynthos Dionysios Solomos

 * U kunt uw familycruise of dagtrip boeken van ongeveer 7 juni tot 1 augustus 2021

* De scheepskas voor deze regio bedraagt €36 pdpp. (baby’s en peuters tot 4 jaar zijn gratis, kleuters en jonge kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting)

Scheepskas is het bedrag per persoon per dag voor o.a. havengelden, diesel, F&B, toeristenbelasting etc. wat u betaalt tijdens de incheck bij het aan boord gaan in plaatselijke valuta.

 De pessimist klaagt over de wind, de optimist verwacht dat die draait, en de realist stelt de zeilen bij.

Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top