Frankrijk

Fruits-de-mer, oesters, heerlijke wijnen en de lekkerste kaasjes.. Frankrijk staat op de planning! Van 21-6 tot 10-7-2022 zeilen wij langs de prachtige Franse kust. 

Je bent, net als ons, vast wel eens in het leuke viva-la-France geweest. Meestal met de auto of de camper, maar al zeilend? Vast niet! Dan is dit je kans om de Franse kust eens vanuit een ander perspectief te bewonderen. 

Meezeilen is een enorm leuke manier om het zeilen onder de knie te krijgen, want waar leer je het beter dan in de praktijk? Juist! Niet zo veel ervaring? Geen probleem, want onze comfortabele Catemaran 400 is zelfs single-handed, ofwel de Kapitein kan het alleen af. Natuurlijk wil jij wel vol mee helpen, om de fijne kneepjes van het zeilen te willen leren. Op deze trips is er naast de kapitein altijd nog een tweede zeiler met veel ervaring. Dan gaan we toch de dag en nacht door met een gerust hart. 

Meezeilen langs de Franse kust? Daar leer je de fijne kneepjes van het navigeren van het zeilvak.  

Een leuke uitdaging is dit gebied om het zeil-vak goed onder de knie te krijgen. Met veel verschil in het getij, maakt dit het navigeren een leuke opdracht. Met de juiste calculatie varen wij natuurlijk in het perfecte zeilweer. Met name staat dit gebied als ideaal vaargebied gekenmerkt in de maanden mei, juni en september. Lucky-us! Want wij varen de maand juni langs deze prachtige kust.

Al hoppend langs de kust bezoeken we de vele badplaatsen en vissershavens. Lekker eten staat bij ons vrijwel altijd centraal, dus wij watertanden nu al bij de gedachten aan de lokale fruits de mer, oesters, cider en crepes.

Het gebied ligt vol met eilanden net voor de kust, kleine steden en beschutte ankerplaatsen in riviermondingen. Een nieuw avontuur, zeil je mee? 

* Aangeraden luchthaven(s);   in overleg

* U kunt u hier op geven voor een meezeil – ervaring, van ongeveer 21 juni tot 10 juli 2022.
Liever een paar dagen alleen vakantievieren door middel van een familycruise? Contact ons dan direct voor de mogelijkheden.

* De scheepskas voor deze regio bedraagt €42 pdpp. (baby’s en peuters tot 4 jaar zijn gratis, kleuters en jonge kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting)

Scheepskas is het bedrag per persoon per dag voor o.a. havengelden, diesel, F&B, toeristenbelasting etc. hetgeen u betaalt tijdens de incheck bij het aan boord gaan in plaatselijke valuta.

Je bestemming is nooit een plek, maar een nieuwe manier om naar dingen te kijken

Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top