Sidney Paul van Leeuwen

Mijn persoonlijke geschiedenis gaat zelfs terug tot 1980 maar de laatste jaren tellen natuurlijk het meest. In deze tijd ben ik voornamelijk jaren eigenaar geweest, later de zaak overgedragen aan mijn zus, en tevens chef-kok van grand café La Belle in IJmuiden geweest. Dit was de laatste op een rij van meerdere horecazaken die ik (mede) heb opgezet na het behalen van mijn diploma op een van de betere hotelscholen in Europa. 

Tijdens mijn opleiding heb ik vele stages mogen lopen in gerenommeerde hotel/restaurants in o.a. Amsterdam, Saint Tropez, Monaco en Bali. Mijn ondernemende aard komt ook tot uiting in de voorzitterschap van verscheidene verenigingen en stichtingen.

 

Koken is een grote liefde (oké, naast Yvonne en Jessie, dan), maar sinds mijn jeugd ook een enorme passie voor het water ontwikkeld.

Zeilen en duiken zijn inmiddels niet meer weg te denken uit mijn leven. Met alle relevante diploma’s en certificaten én een berg aan ervaring op zowel culinair, vaarkundig als duiktechnisch gebied kan ik mij aan boord van de Dali helemaal uitleven. En dat is allesbehalve vanzelfsprekend geweest, want mijn leven stond een aantal jaar geleden in één klap op zijn kop, toen een verwoestende brand in La Belle mij zwaar verwondde.

Een ongekend intensief revalidatieproces met vele operaties volgden. Met tomeloze wilskracht en de support van mijn dierbaren is het gelukt om stap voor stap de draad weer op te pakken en deze ervaring om te zetten in iets positiefs: door op te treden als voorlichter voor brandwondenpreventie en -zorg, maar ook door mijn toekomstdroom na te blijven jagen. Het resultaat? Dit leven op het water, met minder druk, stress en hard werk maar met de uitnodiging om ervan te proeven! 

 

Ik sterf liever met herinneringen dan met dromen

 
Dali Sailing
Scroll naar boven
Scroll naar top